Fogászati és szájhigiénés ellátások

Rendelőnkben alapfokú fogászati beavatkozásokat is vállalunk. Napjainkban kiskedvenceink, főleg a kistestű kutyák és a macskák esetén nagy figyelmet kell fordítani a fogak állapotára, mivel ez befolyásolhatja az egészségüket, közérzetüket is.

Gyakran előforduló probléma a fogkövesség, aminek következtében begyullad az íny is, súlyos esetben pedig a foggyökerek sorvadásnak indulnak, komoly fájdalmat okozva.

Fogkőeltávolítást altatásban végzünk ultrahangos depurátorral, folyamatos monitorozás mellett. Amennyiben indokolt, a rossz, mozgó fogakat is eltávolítjuk a beavatkozás során. Amennyiben kétséges egy fog megítélése, röntgenvizsgálattal bíráljuk el, ahol nem invazív módon láthatóvá tehető a foggyökerek állapota is.

A speciális fektetések miatt a fogászati röntgenhez is szükséges az állat bódítása.

Rágcsálók esetén is kiemelt figyelmet kell fordítani a fogak állapotára, mivel nyulak és tengerimalacok számára létfontosságú az állandó rágás, amivel a fogak felületét koptatják. Rendelőnkben rendelkezésre állnak eszközök a nyulak fogának reszelésére is, amit szintén altatásban végzünk.

Kerülje el a hosszú várakozási időt, kérjen időpontot!