Vérnyomásmérés

Rendelőnkben lehetőség van vérnyomás mérésére kutyáknál és macskáknál. Főleg vesebetegségeknél fordulhat elő magas vérnyomás, különösen macskáknál, ami akár gyógyszeres kezelést is indokolttá tehet.

A vizsgálat során egy megfelelő méretű mandzsettát helyezünk az állat farkára (ennek híján az elülső végtagra), majd a hozzá csatlakoztatott gép pumpálja fel és ereszti le fokozatosan ezt a mandzsettát a beállított programnak megfelelően.

Rendelőnkben High Definition Oscillometry technológiával dolgozó vérnyomásmérőt használunk, ami egy kifejezetten érzékeny módszer, és a nyomásviszonyokat szoftver elemzi. Nem csak a szisztolés és diasztolés nyomást, de a középartériás nyomást és a pulzust is megadja a mérés végén. A pontos értékeléshez fontos, hogy az állat a lehető legmozdulatlanabbul tűrje a vizsgálatot, mivel a szoftver rendkívül érzékeny a zavaró tényezőkre. A pontos eredmények érdekében általában 5-6 érvényes méréshez van szükség, amit átlagolva kapunk képet az állat pillanatnyi vérnyomásáról.