Laborvizsgálatok

Kiegészítő vizsgálatok közül széles körben végzünk laborvizsgálatokat. Ezeket nem helyben végezzük, hanem külsős labornak küldjük meg a mintákat, amikből vér esetén pár órán belül, vagy legkésőbb másnapra van eredmény, más minták feldolgozása ennél több ideig is eltarthat.
Az egyik legalapabb laborvizsgálat a vérminták vizsgálata. Ebből egyrészt vérképet nézetünk, másrészt a biokémiai paraméterekből rálátásunk nyílik a belső szervek, így legfőképpen a máj, vese, hasnyálmirigy működésére. Ezt a vizsgálatot panaszmentes állatnál, műtétek előtt is meleg szívvel javasoljuk, főként, ha idősebb kutyáról vagy macskáról szól.

Egyéb paramétereket is széles körben tudunk vizsgálni – szívférgesség, különböző kórokozók, főleg vírusok PCR-rel történő vizsgálata, illetve szervspecifikus provokációs tesztek is rendelkezésünkre állnak, amik főként a hormonháztartásra koncentrálnak (pl pajzsmirigy, mellékvese).

Vérvizsgálatokon kívül rutinszerűen végzünk vizeletvizsgálatokat is, amik kiegészítőként jobb képet adnak a vese és a hólyag állapotáról. Steril módon, ultrahangárnyékban a húgyhólyagból vett vizeletmintából a kórokozó baktériumok célirányos tenyésztése is lehetséges.

Egyéb, laboratóriumi vizsgálataink: seb-, fül- , orrváladék tenyésztése, citológiai, szövettani vizsgálatok. Ez utóbbiakat főként daganatos elváltozások gyanúja esetén szoktuk javasolni.

Kerülje el a hosszú várakozási időt, kérjen időpontot!