Szemészeti vizsgálat

A szem a látás szerve, kis kedvenceink tájékozódásában nagy szerepet játszik. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy bármilyen sérülés, rendellenes váladékozás vagy bármi más elváltozás esetén a lehető legrövidebb idő alatt felkeressük állatorvosunkat.

A különböző szemhéjsérülések, szemgyulladások és szaruhártyafekélyek viszonylag gyakran fordulnak elő praxisunkban, ám időben elkezdett gyógykezeléssel ezek az esetek nagy többségében szépen gyógyulnak mindenféle invazív beavatkozás nélkül.

A szemet először természetes állapotában vizsgáljuk. Szükség esetén egy speciális festékkel megfestjük, ami a szaruhártya-fekélyeket mutatja ki, vagy ha a harmadik szemhéj mögött megbújt idegen testre, toklászra van gyanú, akkor érzéstelenítő szemcsepp után a szemhéjak mögé is be tudunk nézni fájdalommentes módon.

Könnytermelési zavar gyanúja esetén pedig egy Schirmer tesztcsíkkal az egy perc alatti könnytermelést is mérni tudjuk.

Komolyabb szemészeti problémák esetén betegeinket szemész specialista kollégánkhoz irányítjuk.

Szemnyomásmérés
Egyes esetekben szükség lehet a szemnyomás mérésére is, például magas vérnyomással járó betegségeknél, vagy hirtelen fellépő vakságnál. Rendelőnkben Tonovet készülék áll rendelkezésre a vizsgálat elvégzéséhez, amihez mindösszesen pár perc nyugalom szükséges. A készülék a szemgolyó rugalmassága alapján állapítja meg a bent uralkodó nyomásviszonyokat. A magas szemnyomás mindenképpen kezelést igényel!

Telefonos bejelentkezéssel elkerülheti az esetleges hosszú várakozási időt, kérjen időpontot!